28.08.2016

13. TÜRKİYE KUR’AN-I KERİMİ GÜZEL OKUMA FİNAL YARIŞMASI

Camiler ve Din Görevlileri Haftası kutlama etkinlikleri çerçevesinde Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından tertip edilen 13. Türkiye Kur’an-ı Kerimi Güzel Okuma Final Yarışması28.08.2016 Pazar günü Zonguldak Ulu Camide icra edildi.

Hafızlık, Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma, Ezanı Güzel Okuma ve Etkili Hutbe Sunumu ile Şiir ve Hutbe Yazma Yarışmaları kategorilerinde düzenlenen yarışmalar 2004 yılından bugüne değin farklı şehirlerde düzenlenen programlarla halkımızın katılımı da sağlanarak daha etkili bir şekilde yapılmıştı. Bu yıl 13.sü düzenlenen yarışma, öncelikle belirli bir takvim çerçevesinde ilçe, il ve bölgelerde yapılmıştı. Bölge yarışmaları neticesinde bölge birincilerinin katıldığı final yarışması ise ilimizde gerçekleşti. Yüksek Seçici Kurul Başkanlığını Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Emin MAŞALI’nın yaptığı jüride Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Üyeleri Ali SARIKAYA, Mehmet GÖKTEPE, Bayram YILMAZ ile İSTANBUL Haseki Abdurrahman Gürses Eğitim Merkezi Müdürü Osman EGİN yer aldı. Zonguldak Müftüsü Mürsel ÖZTÜRK yaptığı açılış konuşmasında bu organizasyonun ilimizde gerçekleşmesini sağlayan DİB Din Hizmetleri Genel Müdürü Doç. Dr. Yaşar YİĞİT ile Cami Hizmetleri Daire Başkanı Selahattin ÇELEBİ’ye teşekkür ederken, programın icrasına maddi ve manevi destek veren tüm Kur’an sevdalılarına teşekkür ederek yarışmacılara başarılar diledi. 10 Bölge Birincisinin yarıştığı Kur'an-ı Kerim Güzel Okuma yarışmasında Yüksek Seçici Kurul üyelerinin değerlendirmesi sonucu İstanbul Mehmet Akif Ersoy Camii Müezzin Kayyımı Hami EDİS birinci olurken, Van Edremit TOKİ Şeyh Edebali Camii İmam Hatibi Muhammed SİZCAN ikinci, Trabzon Pazarkapı Camii İmam Hatibi Yakup OKUTAN üçüncü oldu. Final Yarışmasında dereceye giren din görevlilerine ödülleri, Camiler ve Din Görevlileri Haftası açılış merasiminde takdim edilecek.