01.09.2016

HACILARIMIZ DUALARLA KUTSAL YOLCULUĞA UĞURLANDI…

Diyanet İşleri Başkanlığı 2016 yılı Hac Organizasyonu ile Arabistan’a gidecek olan 143 hacı adaylarımız 30.08.2016 Salı günü saat 11.00’de Merkez Acılık Hz. Ali Camiinde düzenlenen törenle kutsal yolculuğa çıktı. Ankara-Normal 23. Kafile olarak kutsal yolculuğa çıkan hacı adaylarımıza, Zonguldak Müftüsü Mürsel ÖZTÜRK’ün de katılımıyla uğurlama programı düzenlendi. Müftü Öztürk, kutsal yolculuğa çıkan hacı adaylarımıza; Hac ibadetinin hem bedeni hem de mali bir ibadet olduğunu belirterek sağlıklarına dikkat etmeleri gerektiğini, ibadet süresince ve yolculuk esnasında sabırlı olmalarını tavsiye etti. Hac ibadetinin manevi bir yolculuk olduğuna değinen Öztürk, zamanın iyi değerlendirilmesi konusunda da hacı adaylarımızı aydınlattı. Din görevlilerimizin okuduğu Kur’an tilavetleri, salat-u selamlar, tekbirler ve dualarla hacı adaylarımız kutsal Hac yolculuğuna uğurlandı.