05.10.2016

CAMİ-GENÇLİK BULUŞMASI VE MEVLİD PROGRAMI İCRA EDİLDİ…

Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle ilimiz merkez Selimiye Camiinde mevlid programı ile Cami-Gençlik buluşması etkinliği düzenlendi. 04.10.2016 Salı günü akşam namazının ardından düzenlenen mevlid programına Zonguldak Müftülüğü Din Hizmetleri Şube Müdürü Mustafa KÖMÜ ile birlikte din görevlileri katıldı. Vatanı, milleti, mukaddesatı uğruna hayatını feda eden şehitlerimizin yanı sıra rahmet-i rahmana kavuşan din görevlilerimizin ruhlarına, Allah’ın evi Kâbe’nin birer şubesi olan camilerimizi imar edenlerden ahirete göç edenlerin ruhlarına ithafen okunan mevlid programına çok sayıda kadın-erkek vatandaşımız rağbet gösterdi. Zonguldak Müftüsü Mürsel ÖZTÜRK’ün kıldırdığı yatsı namazını müteakip yapılan ikramın ardından mevlid programı sona erdi.

Müftülüğümüzün Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle tertip ettiği bir diğer etkinlik ise Cami-Gençlik buluşmasıydı. Yine Selimiye Camiinde kılınan yatsı namazının ardından üniversite öğrencileriyle Cami-Gençlik buluşması icra edildi. KYK Kız yurdunda kalan yaklaşık 40 kız öğrenci, Zonguldak Müftüsü Mürsel ÖZTÜRK’ün konuşmacı olduğu söyleşiye katıldı. Camilerin fonksiyonuna değinen Öztürk yaptığı konuşmada, gerek mimarisiyle gerekse işleviyle camilerin şehrin kalbi olduğunu vurguladı. Bu yıl Camiler ve Din Görevlileri Haftası temasının “Cami ve Kitap” olduğunu dile getiren Öztürk, okumanın önemine ayetler, hadisler ve İslam tarihinden örnekler vererek değindi. Cami ve Kitap konulu söyleşi, öğrencilere yapılan ikramla son buldu.