28.11.2016

ŞEHİDİMİZ SON YOLCULUĞUNA DUALARLA UĞRLANDI…

Fırat Kalkan Operasyonu'nda Türk askerlerine yönelik düzenlenen saldırıda şehit düşen 25 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş Kader ACAR, Kdz. Ereğli ilçesinde 26 Kasım 2016 Cumartesi günü yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Zonguldak Havalimanında karşılanan şehidin naaşı konvoy eşliğinde Kdz. Ereğli ilçesine getirildi. Şehit Piyade Uzman Çavuş Kader ACAR için Bozhane Camiinde Kur’an-ı Kerim tilavetleriyle birlikte salat-ü selamlar okundu ve tekbirler getirildi.

Cenaze namazını, ikindi namazını müteakiben helallik alınmasının ardından Diyanet İşleri Başkanlığı Cami ve Din Hizmetleri Daire Başkanı Selahattin ÇELEBİ kıldırdı. Zonguldak Milletvekillerinin yanı sıra Zonguldak Valisi Ali KABAN, il müftüsü Mürsel ÖZTÜRK, askerî ve mülkî erkân ile BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut ÖZER de cenaze törenine katıldı.
Yapılan duaların ardından şehit Piyade Uzman Çavuş Kader ACAR’ın naaşı Cemaller köyünde defnedildi.