19.04.2018

KUR’AN KURSLARIMIZDA YARIŞMALAR

Diyanet İşleri Başkanlığımızca, Kur’an kurslarına katılımı artırmak, Kur’an kurslarımızda okuyan öğrencilerimizi Kur’an-ı Kerim’i güzel okumaya teşvik etmek amacıyla 2017-2018 eğitim-öğretim yılında il ve ilçe müftülüklerimize bağlı Kur’an kurslarımızda okuyan kız-erkek öğrenciler arasında ayrı ayrı Kur’an-ı Kerim’i Yüzünden Güzel Okuma Yarışması 18 Nisan 2018 Çarşamba günü il müftülüğünde yapıldı.

İl Müftü Yardımcısı Kemal Türksoy başkanlığındaki komisyonda, Şube Müdürü Ercan Bingöl ve ADRB Vaizi Elif Dağdeviren görev aldı. Söz konusu yarışmada;

18 Yaş Üstü bayanlar kategorisinde Alaplı Ortacı Köyü Orhan Camii Kur’an Kursundan Melike Şen, 18 Yaş Altı Bayanlar kategorisinde Çaycuma Şehit Kerim Keçeci Kur’an Kursundan Zehra Karaçelebi, 18 Yaş Altı Erkek kategorisinde Devrek Gürbüzler Köyü Kur’an Kursundan Abdulsamet Tavşan dereceye girerek birinci olanlar. Birinci olan kursiyerlerimize hediyeleri komisyon üyeleri tarafından takdim edildi.

Kur’an-ı Kerimi Güzel Okuma Bölge Finali ise 27 Nisan 2018 günü ilimizde yapılacaktır.