06.06.2016

2016 YILI RAMAZAN MESAJI

2016 yılı Ramazan ayına ulaşmanın engin huzur ve mutluluğunu yaşamaktayız.

5 Haziran Pazar günü kılınacak ilk teravih namazının ardından 6 Haziran Perşembe günü tutulacak ilk oruç ile rahmet, bereket ve mağfiret iklimine girmiş olacağız.

Başkanlığımız, her yıl Ramazan ayında önemli bir değeri tema olarak belirleyip bu konuyu Ramazan ayı boyunca etraflı bir şekilde ele alarak insanımızda bir duyarlılık ve bilinç oluşturmayı hedeflemektedir.

Bu yılın Ramazan teması "Gelin Gönüller Yapalım Bu Ramazan ve Her Zaman" olarak belirlenmiştir.

Konu çerçevesinde kişinin kendisine, ailesine, akrabalarına, komşularına, uzak ve yakın Müslüman kardeşlerine, mültecilere, sokak çocuklarına, yetimlere, yaşlılara, bütün insanlara kısacası hangi coğrafyada olursa olsun yaratılmışlarla olan gönül bağına değinilecek ve bu bağın sağlamlaşmasını teşvik eden çalışmalar yürütülecektir. Gönülden gönle kurulacak bu köprünün amacı ve ilkeleri ay boyunca etraflı bir şekilde ele alınacaktır.

Ayrıca Ramazan ayı boyunca; Alaplı Çağlayan Camii, Devrek Merkez Tekke Camii, Ereğli İsmailağa Camii, Kilimli Çatalağzı Merkez Camii ile Merkez Acılık Hz. Ali Camiinde hatimle teravih namazı kılınacaktır. İl genelinde 84 camimizin müştemilatında iftar yemeği verilecek, 14 camimizde sakal-ı şerif ziyareti yapılacak, 261 camimizde itikâf ibadetine izin verilip uygun ortam hazırlanırken, 636 camimiz ise Kadir Gecesinde sabaha kadar açık tutularak vatandaşlarımızın ibadetlerini camide yapmaları sağlanacaktır. Yine Ramazan ayı boyunca il genelinde görevlisi olan tüm camilerimizde mukabeleler okunacaktır.

Ramazan ayı fitre miktarının asgari tutarı başkanlığımızca 15.00 TL olarak belirlenmiştir.

2016 Ramazanının Zonguldak İlimizde hayır hasenat, yardımlaşma, dayanışma, ibadetlerle ve dualarla dolu, gönülden gönle köprülerin kurulduğu ve iyiliklerin perçinlendiği bir ay olarak geçmesini Yüce Allah’tan diliyorum.

Mürsel ÖZTÜRK

İl Müftüsü