15.11.2016

“DİN GÖREVLİLERİNİN OLAĞANÜSTÜ HALLERDE MANEVİ DESTEK BECERİLERİNİN GELİŞTİRLMESİ” SEMİNERİ…

Personelimizde farkındalık oluşturmak ve olağanüstü durumlarda sağlanacak hizmetin kalitesini artırmak amacıyla Zonguldak Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu koordinesinde İl Müftülüğü, Bülent Ecevit Üniversitesi, Kızılay ve AFAD İl Müdürlükleri işbirliğiyle müftülüğümüz konferans salonunda din görevlilerimize yönelik “DİN GÖREVLİLERİNİN OLAĞANÜSTÜ HALLERDE MANEVİ DESTEK BECERİLERİNİN GELİŞTİRLMESİ” seminer gerçekleşti.

15.11.2016 Salı günü Merkez, Kilimli ve Kozlu İlçe müftülükleri bünyesinde görev yapan yaklaşık 400 İmam-Hatip ve Müezzin-Kayyımın katıldığı seminerde, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) Eğitim Şube Müdürü Sami GÖKTAŞ “Afet nedir? Hangi durumlar afet kabul edilir? Afet öncesi alınacak tedbirler” konulu sunum yaptı. Ardından kürsüye gelen BEÜ İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Salih AYBEY “Afetlerde psiko-sosyal desteğin tanımı ve p-s müdahalenin aşamaları” konusunda dinleyicileri bilgilendirdi. Zonguldak Müftüsü Mürsel ÖZTÜRK’ün “Kur’an’ın musibetlere cevabı ve ideal mü’min portresi” başlıklı sunumunu takiben söz alan İl Vaizi Ahmet BULUT “Afetzedeler yönelik tebliğ ve irşat hizmetleri/Olağanüstü durumlar sosyolojisi” konulu sunumunu yaptı.