11.01.2017

UMREYE GİDECEK OLAN ADAYLARA SEMİNER DÜZENLENDİ

Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Organizasyonu ile Zonguldak’tan umreye gidecek olan umreci adayları için Zonguldak Müftülüğü tarafından “Bilgilendirme Semineri” düzenlendi.

10-11 Ocak 2017 tarihlerinde düzenlenen seminere 29 umreci katıldı. Zonguldak Müftüsü Mürsel ÖZTÜRK “İbadet Bilinci ve Umre İbadeti”, Umre İbadetinin Gereği Olarak Bir Arada Yaşama Bilinci”, “Ana Hatlarıyla Umre Menasiki”, Mescid-i Nebevî ve Medine” ile Umrenin Hikmeti ve Umredeki Sembollerin Anlamı” konularını işledi. “Kadınlara Özgü Konular” adlı sunum ise Zonguldak Vaizesi Saliha BAYRAKTAR BULUT tarafından yapıldı. Düzenlenen seminerde umreci adayları getirdikleri telbiyelerle duygu dolu anlar yaşadılar.

Bu arada ilimizden 2017 yılında Hacca gitmek isteyip ilk defa kayıt yaptıranların sayısı ise 1648 kişi olmuştur. Daha önce Hacca gitmek isteyip kurada ismi çıkmayanların kayıt yenileme işlemleri 9 Ocak 2017’de başlayıp 31 Ocak 2017 Salı gününe kadar devam edecektir.