25.04.2017

'57'NCİ ALAY ÇANAKKALE VEFA YÜRÜYÜŞÜ GERÇEKLEŞTİ

Çanakkale Kara Savaşları'nın 102'nci yıldönümü nedeniyle ilimizde 25 Nisan 2017 Salı günü '57'nci Alay Çanakkale Vefa Yürüyüşü' düzenlendi.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Gençlik Merkezi işbirliğince düzenlenen yürüyüş öncesi çok sayıda genç Yayla Mahallesi Fener Camii'nde sabah namazı için toplandı. Kur’an-ı Kerim tilaveti ve tesbihatın ardından Zonguldak İl Vaizi Ahmet BULUT şehitlik ve vatan savunması konulu sohbet etti. Cami çıkışında cemaate çorba ikram edildi.

Yaklaşık 500 öğrenci,  Türk Bayrakları eşliğinde Kapuz Caddesi’nden yürüyüşe başladı. Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Ahmet KARAYILMAZ, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Kemal GÜMRÜKÇÜ, İl Sağlık Müdürü Bilal CİN ve bir grup işçinin de madenci kıyafetleriyle katıldığı yürüyüş, Şehitler Anıtı’nda son buldu. Burada yapılan program ise saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından Din Hizmetleri Uzmanı Mustafa HAVYAR’ın yaptığı dua ile son buldu.