19.06.2017

RAMAZAN İRŞAT PROGRAMLARI

Ramazan Ayı irşat faaliyetleri kapsamında Başkanlığımız Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü Sosyal ve Kültürel İçerikli Din Hizmetleri Daire Başkanı Abdurrahman HAN ile Din İşleri Yüksek Kurul Uzmanı Murat PEÇE ve Kastamonu Nasrullah Camii Baş İmam-Hatibi Kahraman ŞEKERCİOĞLU İlimize gelerek irşat faaliyetlerine katıldılar.

Heyet ilk önce Zonguldak Valisi Sn. Ali KABAN’ı makamında ziyaret etti. Daire Başkanı Abdurrahman HAN buradan Çaycuma geçerek Ensar Kur’an Kursunda öğrencileri ziyaret etti. Teravih öncesi Merkez Yeni Camiide vaaz ederek Çaycumalı vatandaşlarla buluştu. Aynı gün Kurul Uzmanı Murat PEÇE Alaplı Merkez Camiide vaaz ederken Kahraman ŞEKERCİOĞLU Alaplı Fatih Camiide Kur’an Tilavetinde bulundu.

Cuma günü ise Kanal Z ekranlarına Merkez Ulu Camii İmam-Hatibi Recep TAKIM’ın hazırlayıp sunduğu “Kur’an İkliminde Ramazan Sohbetleri” adlı programa Daire Başkanı A. HAN sohbet yapmak, ŞEKERCİOĞLU ise Kur’an Ziyafeti sunmak üzere konuk oldu. Zonguldak merkez Ulu Camiide merkezi Cuma Namazı merkezi vaazını ise Daire Başkanı A. HAN yaptı, namazı ise ŞEKERCİOĞLU kıldırdı.

Kurul Uzmanı Murat Peçe ise Cuma günü 93,9 Değişim Radyo’da canlı yayınlanan Özgürce programında Özgür Barış’ın Ramazan Ayına dair sorularını yanıtladı.

Daire başkanı Abdurrahman HAN, Cuma günü akşamleyin Devrek Yeni Camide vaaz etmeden önce Gürbüzler Kur’an Kursunda öğrencilerle buluşup sohbet etti.

3 gün boyunca irşat faaliyetleri sürdüren heyet cumartesi günü ilimiz merkez ve ilçelerinde yapımı devam eden cami ve Kur’an Kurslarını ziyaret edip incelemelerde bulunduktan sonra ilimizden ayrıldı.