12.07.2017

ŞEHİTLERİMİZİ ANMA PROGRAMLARI.

Üzerinde yaşadığımız toprakları bizlere vatan kılan aziz şehitlerimiz, 15 Temmuz hain darbe girişiminin sene-i devrisinde düzenlenen bir dizi etkinlikle anıldı.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünün organize ettiği programların ilki asri mezarlıkta bulunan şehitlikte gerçekleşti. 11 Temmuz 2017 Salı günü saat 11.00’de Zonguldak Valisi Sn. Ahmet ÇINAR öncülüğünde Zonguldak milletvekilleri, kurum amirleri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, şehit yakınları ve çok sayıda vatandaşımızın katıldığı programda Kur’an-ı Kerim tilavet edildi. Zonguldak İl Müftüsü Rüstem CAN’ın yaptığı duanın ardından heyet şehitlerimizin kabirlerine karanfil bıraktı.

Şehitlikte yapılan programın ardından “15 Temmuz Şehitler Sergisi”nin açılışını yapan heyet, öğle namazını müteakiben gerçekleştirilecek mevlid programı için Acılık Hz. Ali Camiine geçti. Mevlid programında Kur’an-ı Kerim tilavetinin yanı sıra ilahiler, tekbirler ve salat-u selamların okundu. İslam davası uğruna canını, malını, her şeyini seve seve feda eden tüm şehitlerimizin, hassaten 15 Temmuz 2016 günü hain darbe girişiminde hayatını kaybeden şehitlerimizin ruhlarına ithafen okunan mevlid ve Kur’an tilavetinin duasını Zonguldak Müftüsü Rüstem CAN yaptı. Program, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünün yapmış olduğu ikramla son buldu.