16.07.2017

DARBELERİN SUSTURDUĞU EZANLARDAN, SALÂLARIN SUSTURDUĞU DARBELERE

15 Temmuz hain darbe kalkışmasının sene-i devriyesinde, Cumhurbaşkanlığımızın himayelerinde 81 ilimizde anma programları gerçekleştirilmiştir. 15 Temmuz 2017 “DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ”nde Zonguldak Valiliği tarafından organize edilen etkinlikler kapsamında Zonguldak Valisi Sn. Ahmet Çınar’ın öncülüğünde yürüyüş korteji oluşturularak tren istasyonu önünden madenci anıtına yürüyüş gerçekleştirildi. Askerî ve mülkî erkânınla birlikte sivil toplum kuruluşlarının da katıldığı etkinlikte saygı duruşu ve istiklal marşının ardından protokol konuşmaları gerçekleştirildi. Şehitlerimizin ruhlarına ithafen okunan Kur’an tilavetinin duasını ise Zonguldak Müftüsü Rüstem Can yaptı. Vali Çınar ve diğer protokol üyelerinin yaptığı konuşmaların ardından madenci anıtına kurulan dev ekran aracılığıyla meydanı hınca hınç dolduran vatandaşlarımıza 15 Temmuz Belgeselleri, marşlar ve Sn. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı bağlantıları izletildi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’in mesajıyla 15 Temmuz 2016 günü hain kalkışmanın seyrini değiştiren salâlar, “DARBELERİN SUSTURDUĞU EZANLARDAN, SALÂLARIN SUSTURDUĞU DARBELERE” şiarıyla tüm yurtta olduğu gibi ilimizde de 00.13’te tüm camilerimizden eşzamanlı olarak okundu.

Etkinlikler din görevlilerimizin Kur’an-ı Kerim tilavetleri, ilahi, kaside, tekbir, tehlil ve salât-u selamlar okumaları ve yine Zonguldak Müftüsü Rüstem Can’ın yaptığı dua ile devam etti.