21.07.2017

“15 TEMMUZ, DİN VE DEĞERLERİMİZ” BAŞLIKLI PANEL

Milletçe elim bir tecrübe olarak yaşadığımız 15 Temmuz süreci bizlere dinin ve dini değerlerin nasıl istismar edildiğini acı bir şekilde bir kez daha göstermiştir. 15 Temmuz’un sene-i devriyesini yaşadığımız şu günlerde bir daha böyle olayların yaşanmaması için farklı etkinlikler ve programlarla toplum bilincinin diri tutulması şüphesiz önemlidir. Fakat yapılan ve yapılacak olan çalışmaların sadece nostaljik bir esinti olarak insanımızın zihninde yer etmesinden öte söz konusu meş’um yapı(lar) ve süreç(ler)in gelecek nesillerin taşıyıcısı olan gençlerimiz nezdinde eğitsel bir sürece dönüştürülmesi; ilmi açıdan tartışılması asla ihmal edilmemesi gereken hususlardandır. Bu bağlamda söz konusu yaklaşım ekseninde 20.07.2017 Perşembe günü müftülüğümüz konferans salonunda “15 Temmuz, Din ve Değerlerimiz” başlıklı panel düzenlenmiştir.

Moderatörlüğünü Zonguldak Müftüsü Rüstem CAN’ın yaptığı panelde Bülent Ecevit Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden Öğrt. Gör. Kadir Emrah DİVANLIOĞLU “Dinî Değerlerin İstismarı ve İstismar Hareketlerine Karşı Müslüman Duruşu” konu başlığı ekseninde; Bülent Ecevit Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden Öğrt. Üyesi Yrd. Doç. Dr. Bahattin TURGUT ise “Değerlerimiz; Özgürlük, Vatan, Millet, Bayrak, Ezan, Salâ, Şehitlik” konu başlığı ekseninde sunum gerçekleştirmiştir. Panele Bülent Ecevit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Ali ARSLAN’ın yanı sıra ilçe müftüleri, çok sayıda din görevlisi ve vatandaşımız katıldı. Söz konusu panel hediye takdimiyle son buldu.