02.10.2017

CAMİ, ŞEHİR VE MEDENİYET KONULU KONFERANS DÜZENLENDİ.

1-7 Ekim “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” münasebetiyle müftülüğümüzde “CAMİ, ŞEHİR VE MEDENİYET” konulu konferans düzenlendi.

2 Ekim 2017 Pazartesi günü müftülüğümüz konferans salonunda gerçekleşen konferansa Zonguldak Valisi Sn. Ahmet Çınar, Zonguldak İl Müftüsü Rüstem Can, daire amirleri, STK ve siyasi parti temsilcileri ile çok sayıda din görevlisi katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda Diyanet İşleri Başkanlığının hazırlamış olduğu CAMİ, ŞEHİR VE MEDENİYET konulu Sinevizyon gösterimi izlendi. İl Müftüsü Rüstem Can’ın yaptığı açılış konuşmasının ardından Erzurum Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Ağırman Cami, Şehir ve Medeniyetin inşasına ve imarına değinerek din görevlilerinin haftasını tebrik etti. Program Prof. Dr. Ağırman’a hediye takdimiyle son buldu.