06.11.2017

MÜFTÜLÜĞÜMÜZDE ETKLİ DİN GÖREVLİSİ EĞİTİM VE GELİŞİM SEMİNERİ DÜZENLENDİ

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye İlahiyat Tedrisatına Yardım Eden Dernekler Federasyonu (TİDEF) arasında imzalanan protokol ile İmam Hatip ve Müezzin Kayyımların camii cemaati, mahalle halkı ve toplum üzerindeki saygınlık ve örneklik özelliklerini geliştirerek daha etkili bir din hizmeti sunabilmelerine yardımcı olmak amacıyla il genelindeki B ve C Grubu Cami görevlilerine yönelik “Etkili Din Görevlisi Eğitim ve Gelişim Programı” semineri düzenlendi.

04-05 Kasım 2017 tarihlerinde Zonguldak müftülüğü konferans salonunda düzenlenen seminer, Kur’an-ı Kerim tilaveti ve İl Müftüsü Rüstem Can’ın açılış konuşmasıyla başladı.

Seminerin ilk gününde “Etkili Din Görevlisi” konusuyla Emekli vaiz Mahmut Toptaş; “Din Hizmetinde İlkeler ve Yakın Tarihimizden Örnekler” konusuyla Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Koç; “Temsil Bilinci” konusuyla TİDEF Genel Başkanı Mustafa Yelek sunumlarını gerçekleştirdiler.

Seminerin ikinci gününde ise; “Din Görevlisinin İrşad ve Eğitim Etkinlikleri” konusuyla DİB Manisa Eğitim Merkezi Eğitim Görevlisi Hüseyin Öresin; “Dini Danışma ve Rehberlik” konusuyla Şaban Karaköse sunumlarını gerçekleştirdiler.

Ayrıca katılımcı hocalar tarafından hazırlanan anket, seminere katılan görevlilerimizce doldurularak teslim edildi.

Seminere katılan il ve ilçelerdeki tüm personele “Etkili Din Görevlisi” adlı kitap ile katılım belgeleri takdim edilerek program sona erdi.