21.12.2017

İSLAM’DA AİLE VE AİLE İÇİ İLETİŞİM

Kilimli Müftülüğü Çatalağzı Beldesi Doğancılar Kur’an Kursu Öğreticisi Müşerref Sekmen öncülüğünde 13.12.2017 tarihinde kursiyerlerin ve mahalle halkının aile konusunda bilgilendirilmesi amacıyla program düzenlendi.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ve mealinin okunmasının ardından öğrencilerin okuduğu şiir ve ilahiler dinlendi. Programa konuşmacı olarak katılan Zonguldak Müftülüğü Aile ve Dini rehberlik Bürosu Vaizi Elif Dağdeviren tarafından “İslam’da Aile ve Aile İçi İletişim” konulu sunum yapıldı.

Konuşmada; aile kuramının ve sağlıklı nesiller yetiştirmenin İslam dini tarafından ısrarla tavsiye edilen bir hayat modeli olduğu vurgulandıktan sonra aile olmanın aynı değerleri benimsemek, aynı duygu ve düşünce dünyasında buluşabilmek, inanç ve ideal birlikteliğinin yakalanmasına işaret edilerek, aile kurmak kadar aile olmanın öneminin altı çizildi.

Mutlu ve huzurlu aile olabilmek için ailede olması gereken özellikler; güven ve sadakat, karşılıklı sabır ve hoşgörü, kusurları affetme, affedebilme, eşler arasındaki uyum, kanaatkâr olma, ben değil biz olma, iletişim kanallarını açık tutma, paylaşımcı olma, saygı ve nezaket, sevgi ve takdir sözleri bağlamında katılımcılar bilgilendirildi. Program, yapılan dua ve çiçek takdimiyle son buldu.