29.03.2018

KUR’AN VE SÜNNET EKSENİNDE KADIN VE ADALET

Müftülüğümüz Aile ve Dini Rehberlik Bürosunca “Kur’an ve Sünnet Ekseninde Kadın ve Adalet” konulu konferans düzenlendi.

28 Mart 2018 Çarşamba günü Müftülüğümüz Konferans Salonunda gerçekleşen programa Diyanet İşleri Başkanlığı Aile ve Dini Rehberlik Daire Başkanı Sedide Akbulut, İl Müftüsü Rüstem Can, kurum ve siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütleri, din görevlileri ile çok sayıda Zonguldaklı katıldı. Saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda Müftü Can selamlama konuşması yaptı. Başkanlığımızın “Kadın” konulu sinevizyonunun ardından mikrofona gelen Aile ve Dini Rehberlik Daire Başkanı Sedide Akbulut, takvanın cinsiyete bağlı değil amelle ilintili olduğuna ve Allah katında en değerli kulun da takva sahibi kişiler olduğuna değindi. Ayrıca, kadın ile erkeğin aynı özden aynı kıvam ile yaratılıp eşdeğer olduğuna dolayısıyla kadın ile erkeğe cinsiyet bağlamında değil insan olma bağlamında yaklaşılması gerektiğini delillerle ifade etti. Program Müftü Can’ın Sedide Akbulut’a hediye takdim etmesiyle son buldu.