17.04.2018

KUDÜS VE MESCİD-İ AKSA

Recep ayının 27. Gecesi olan Miraç Kandili münasebetiyle müftülüğümüzde Kudüs ve Mescid-i Aksa konulu konferans düzenlendi.

16 Nisan 2018 Pazartesi günü Zonguldak Müftülüğü konferans salonunda gerçekleşen programa İl Müftüsü Rüstem Can, İl Müftü Yardımcısı Kemal Türksoy, Kozlu Müftü Vekili O. Fatih Eryiğit, Kilimli Müftü Vekili Ahmet Bulut, çok sayıda imam-hatip, müezzin kayyım, Kur’an kursu öğreticisi ve müftülük çalışanları katıldı.

Aylık toplantı gündem maddelerinin konuşulmasının ardından mikrofona gelen Bülent Ecevit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Kelam Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Murat Akın, Kudüs tarihi hakkında ayrıntılı bilgi verdi. Şehrin kurulduğu günden Müslümanlar tarafından fethedilene kadar geçirdiği dönemleri ve İslam beldesi olduktan sonra şehre kazandırılan yapılar hakkında görsel temalarla sunum yapan Dr. Akın, miraç hadisesinde Kudüs ve Mescid-i Aksa’nın rolüne de değindi. Son olarak ihanetlerin acı kurbanı Kudüs ve Mescid-i Aksa’nın sömürgeci İsrail devleti tarafından tedrici olarak nasıl işgal edildiğine değinen Dr. Akın, tarihten ders alınmasının Müslüman için elzem olduğuna vurgu yaptı.

Program Müftü Rüstem Can’ın Dr. Murat Akın’a hediye takdim etmesiyle son buldu.