Zonguldak Müftülüğü

23.09.2019

Umre Semineri Düzenlendi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Organizasyonu ile İlimizden 25-26 Eylül ve 15-16 Kasım tarihleri arasında çeşitli turlarda (ilk altı tur) umreye gidecek olan umrecilerimize 23.09.2019 Pazartesi günü Müftülüğümüz Hac ve Umre Toplantı Salonunda Umreye Hazırlık Semineri düzenlendi. Söz konusu seminerde; İl Müftü Yardımcısı Bayram DANACI “İbadet Bilinci ve Umre İbadeti, Yolculuğa Çıkmadan Önce Maddi ve Manevi Hazırlık, Umre İbadetinin Gereği Olarak Bir Arada Yaşama Bilinci, Ana Hatlarıyla Umre Menasıkı, Umrenin Hikmeti ve Umredeki Sembollerin Anlamı, Hz. Peygamber (sav), Mescidi Nebevi ve Medine”; Aile ve Dini Rehberlik Vaizi Elif DAĞDEVİREN, “Kadınlara Özgü Konular” ana başlıklarında sunum yaptı. Hac ve Umre Bürosu Görevlisi Muhabbetullah ÖZCAN da 2019-2020 Yılı Başkanlığımız umre talimatında belirtilen hususular hakkında umrecilerimizi bilgilendirmiş olup; ayrıca İl Halk Sağlığı Müdürlüğü (Toplum Sağlığı Merkezi) tarafından umrecilerimize MERS-Cov Virüs (Hastalığı) Hakkında Bilgilendirme ve aşı yapıldı.