13.12.2016

ŞEHİT EMNİYET MÜDÜRÜ DUALARLA EBEDİYETE UĞURLANDI…

İstanbul Beşiktaş'ta yaşanan menfur terör saldırısında hayatını kaybeden Şehit Emniyet Müdürü Vefa KARAKURDU’nun cenazesi, memleketi Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Özel Güvenlik Şube Müdürü Vefa KARAKURDU'nun naaşı 12 Aralık 2016 Pazartesi günü baba ocağı olan Ereğli’de Orhanlar Mahallesi Kızkapısı mevkiine getirildi ve burada Şehit Emniyet Müdürü için helallik alındı. Ardından şehidin naaşı Kdz. Ereğli Bozhane Camii’ne getirildi. İkindi namazı öncesi camide şehitlerimiz için Kur’an-ı Kerim tilavetleri, tekbirler, salat-u selamlar okundu.

Cenaze törenine; Zonguldak Valisi Ali KABAN’ın yanı sıra Bartın Valisi Nusret DİRİM, Karabük Valisi Mehmet AKTAŞ, Düzce Valisi Zülkif DAĞLI, Zonguldak, Bartın Karabük Emniyet Müdürleri, Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanı Mehmet Murat ULUCAN, Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Güvenlik Daire Başkanı Erkan YÜCESAN, Zonguldak milletvekilleri, Beşiktaş Spor Kulübü yöneticileri, askerî ve mülkî erkân, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri ile Zonguldaklı ve Ereğlili yaklaşık 5000 kişi katıldı. Cenaze namazını ikindi namazını müteakiben İl Müftüsü Mürsel ÖZTÜRK kıldırdı. Şehit Emniyet Müdürü Vefa KARAKURDU’nun naaşı kılınan cenaze namazının ardından Kestaneci Mahallesi'ndeki aile mezarlığına defnedildi.