20.01.2017

ZONGULDAK MÜFTÜMÜZ RÜSTEM CAN GÖREVİNE BAŞLADI…

Ankara Yenimahalle müftüsü iken 07.12.2016 tarihinde üçlü kararname ile Zonguldak Müftülüğüne atanan Rüstem CAN görevine başladı.

20.01.2017 Cuma günü görevi Ordu Müftülüğüne tayin olan Mürsel ÖZTÜRK’ten alan CAN, sabah saatlerinde daire personeliyle bir araya geldi. Müftülük makamında gerçekleştirilen devir-teslim töreninde konuşma yapan ÖZTÜRK, iki yıl gibi kısa bir süre de olsa Zonguldak’ta görev yapmanın mutluluğu ve Zonguldak’tan ayrılmanın burukluğunu hissettiğini dile getirdi. Görev süresince Zonguldak’a ve Zonguldaklılara hizmet etmenin bahtiyarlığına değinen ÖZTÜRK, din hizmetleri adına başlatılan faaliyetlerin bundan sonraki süreçte de Zonguldak Müftümüz Rüstem CAN tarafından tüm hızıyla devam ettirileceğine olan inancını dile getirdi.

Zonguldak Müftüsü Rüstem CAN ise; bugüne kadar Din-i Mübin-i İslam’a yurdun her yerinde ve Zonguldak’ta hizmet eden Mürsel ÖZTÜRK hocamıza değerli hizmetlerinden dolayı teşekkür ederken yeni görev mahalli olan Ordu Müftülüğünde de başarı ve hayırlı hizmetler diledi. Hedeflerinin il genelinde görev yapan tüm din gönüllüleriyle beraber ekip ruhuyla hareket ederek, birlik ve beraberlik ruhu içinde, toplumun tamamına ulaşmak olduğunu belirten CAN bu güne kadar gerek ilimiz gerekse ülkemiz için gayret eden, âlemi İslâm’a hizmet eden, eser bırakan şahsiyetleri minnetle, hayırla yâd ediyor yeni görevimin ülkemiz, milletimiz, Zonguldak’ımız için hayırlara vesile olmasını Yüce Rabbimden niyaz ediyorum. Cenâb-ı Hakk’ın inayetinin hep bizimle birlikte olmasını, tevfikini refîk eylemesini diliyorum dedi.

Daire personeliyle de tek tek tanışan Zonguldak Müftüsü Rüstem CAN, Müftülük beratı ile mührünü devraldı. Program, Mürsel ÖZTÜRK’ün Rüstem CAN’a sarık ve cübbe giydirmesiyle son buldu.