23.01.2017

ZONGULDAK MÜFTÜSÜ RÜSTEM CAN’IN GÖREVE BAŞLAMA MESAJI

RAHMÂN VE RAHİM OLAN ALLAH’IN ADIYLA

Yüce dinimiz İslâm’a, milletimize ve Zonguldak’ımıza hizmet etme şerefini bahşeden Yüce Rabbimize sonsuz hamd ve sena olsun. Hz. Âdem’den Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa (sav)’ya kadar insanlığın kutlu elçilerine salât ve selam olsun.

Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde yürütmekte olduğum çeşitli görevlerden sonra 07.12.2016 tarihi itibariyle Zonguldak il müftülüğü görevine atanmış bulunmaktayım. Bu önemli ve mesuliyeti çok ağır, ancak şerefi çok büyük olan bu göreve şahsımı layık gören, başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN olmak üzere, devlet büyüklerimize ve bana güven duyan herkese en kalbî şükranlarımı arz ederim.

Bu vesileyle kuruluşundan günümüze kadar Zonguldak Müftülüğü görevini ifa eden bütün müftülerimize ve müftülük hizmetlerinde bulunan kardeşlerimizden ebediyete irtihal edenlere Yüce Allah’tan rahmet, hayatta olanlara sıhhat ve âfiyetler niyaz ediyorum.

Hedefimiz, Başkanlığımızın hedefleri, vizyon ve misyonuna uygun olarak, 1765 din gönüllüsü kardeşlerimle beraber ekip ruhuyla hareket ederek, birlik ve beraberlik ruhu içinde, hiçbir şekilde ayrılıklara fırsat vermeden toplumun tamamına ulaşmaktır.

Bugüne kadar gerek ilimiz gerekse ülkemiz için gayret eden, âlemi İslâm’a hizmet eden, eser bırakan şahsiyetleri minnetle, hayırla yâd ediyorum. Yüce Allah’tan hayırla yâd edilecek hizmetler yapmayı ümit ve niyaz ediyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle yeni görevimin ülkemiz, milletimiz ve Zonguldak’ımız için hayırlara vesile olmasını Yüce Rabbimden niyaz ediyorum. Cenab-ı Hakk’ın inayetinin hep bizimle birlikte olmasını, tevfîkini refîk etmesini, bizi mahcup ve pişman etmemesini diliyor, tüm milletimizin ve Zonguldak’ın hayır dualarını ve desteklerini bekliyorum. 2017 yılının birlik beraberliğimizi, kardeşliğimizi daha da pekiştirmesini, ülkemizi ve âlem-i İslam’ı terörden arındırmasını Yüce Rabbimizden niyaz ediyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum. (20.01.2017)

Rüstem CAN

Zonguldak Müftüsü