23.02.2017

Müftülüğümüzde Umre Semineri Düzenlendi…

Diyanet İşleri Başkanlığı umre organizasyonu ile Şubat ve Mart ayları içinde; yürüme mesafe 14 günlük 9. tur, servisli 24 günlük 14 ve 16. tur otel tip 11 günlük 13. tur ile umreye gidecek 51 kişiye Zonguldak Müftülüğü konferans salonunda seminer düzenlendi. 21-22.02.2017 tarihlerinde düzenlenen seminerde Zonguldak Müftüsü Rüstem CAN, Müftü Yardımcısı Fehmi MALAKÇI, Vaiz Saliha BAYRAKTAR BULUT, Din Görevlileri Alaittin YASLICA ve Alaattin AKGÜL görev aldı. İki gün boyunca devam eden seminerde umrecilere umre yolculuğunun dini boyutu ve önemi, yolculuk öncesinde ve yolculuk esnasında yapılması gerekenler, umre ibadetinin fıkhi hükümleri ve beşeri münasebetler konuları teorik olarak görsellerle anlatıldı. Ayrıca ihramın giyilişi, tavafın yapılışı gibi konularda pratik uygulamalı bilgiler verildi.