01.04.2017

REGÂİB KANDİLİ İDRAK EDİLDİ

Ramazan ayının habercisi, üç ayların ilk kandil gecesi olan mübarek Regâib kandili tüm yurtta olduğu gibi Zonguldak’ta da büyük coşkuyla idrak edildi.

Merkez Ulu Camiide akşam namazını müteakiben gerçekleşen kandil programında Kur’an-ı Kerim tilaverlerinin yanı sıra mevlidler, ilahiler ve kasideler okundu. Zonguldak müftüsü Rüstem CAN’ın yaptığı sohbet ve duanın ardından yatsı namazını müteakip cemaate ikram yapıldı.

Bülent Ecevit Üniversitesinde Regaib Kandili Coşkusu

Bülent Ecevit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tatbikat Camii’nde, İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyeleriyle birlikte 30.03.2017 Perşembe akşamı Regaib Kandili programı gerçekleştirildi. Programa İlahiyat Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Yılmaz YILDIRIM, Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Ali ARSLAN, Din Eğitimi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Salih AYBEY, ilahiyat fakültesi öğretim görevlileri ve üniversite gençliği iştirak ettiler. Öğrencilerin camiyi doldurduğu mübarek gecede Kur’an-ı Kerim tilavetinin yanı sıra, Dini Musiki Anabilim Dalı Arş. Gör. Metin GÜNDOĞDU eşliğinde ilahiler okundu. Cami İmam-Hatibi Niyazi Arat’ın okuduğu mevlidin ardından Arş. Gör. Âdem Görmüş “Regaibiyye”yi seslendirdi. Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Ali ARSLAN’ın “Regaib Kandili ve Güvenilir Olmak” konulu vaazını müteakip kılınan yatsı namazından sonra cemaate ikramda bulunuldu. Kandil coşkusu KYK’da düzenlenen programda devam etti.