12.04.2017

GÜRCİSTAN ASILLI LATAVRA T. MÜSLÜMAN OLDU

Gürcistan asıllı Latavra T, Zonguldak Müftülüğünde gerçekleştirilen “İHTİDA MERASİMİ”nde kelime-i şehadet getirerek müslüman oldu.

12.04.2017 Çarşamba günü gerçekleşen ihtida merasimi Zonguldak müftüsü Rüstem CAN riyasetinde gerçekleşti. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan merasimde, müftü Rüstem CAN İslam Dininin özellikleri, iman ve ibadet esaslarına vurgu yaptı. Latavra T, kelime-i şehadeti müftü Rüstem CAN’dan sonra tekrar edip, Allah’a kalben duyduğu imanı dil ile ikrar ederek müslüman olduğunu ilan etmiş oldu. Latavra T’nin müslüman olmasına yardımcı olan arkadaşı Nimet KARTAL ile Zonguldak Müftülüğü Din Hizmetleri Uzmanı Mustafa HAVYAR’ın şahitlik ettiği merasiminde Latavra T. “Esra” ismini aldı. Yapılan merasim sonunda Esra T ve Nimet KARTAL’a Kur’an-ı Kerim ve İslam İlmihali hediye edildi.