14.06.2017

DİN GÖREVLİLERİ ARASI HAFIZLIK BÖLGE YARIŞMASI YAPILDI.

Başkanlığımızca taşra teşkilatında görevli Kur’an kursu öğreticisi, imam-hatip ve müezzin-kayyım unvanlarında görev yapan erkek personel arasında Hafızlık, Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma ve Ezanı Güzel Okuma; Kur’an kursu öğreticisi unvanlarında görev yapan kadın personel arasında Hafızlık ve Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışmaları düzenlenmektedir.

Camiler ve Din Görevlileri Haftası Kutlama Etkinlikleri çerçevesinde personelin yeteneklerini geliştirme, planlı çalışma alışkanlığı kazanımını elde etme, mesleki ve kişisel gelişimlerinin artırılması ile hizmet süresi boyunca görev aşkı ve heyecanı içerisinde görevlerini cesaretle icra edecek şekilde kendilerine güven duymalarını sağlamaktır. Bu itibarla Zonguldak İl Müftülüğümüzün organizasyonunda “Erkek Din Görevlileri Hafızlık Bölge Yarışması” 11 Haziran 2017 Pazar günü Merkez Acılık Hz. Ali Camiinde gerçekleştirildi. Zonguldak Müftüsü Rüstem CAN’ın başkanlığını yaptığı seçici kurulda; Kdz. Ereğli Müftüsü Recai ALBAYRAK, Acılık Hz. Ali Camii İmam-Hatibi Hafız Nizamettin DERELİ, BEÜ İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Kadir Emrah DİVANLIOĞLU ve BEÜ İlahiyat Fakültesi Okutmanı Mustafa SEZER yer aldı.

Ankara, Bartın, Bolu, Çankırı, Düzce, Eskişehir, Karabük, Kastamonu, Kırıkkale ve Zonguldak illerinden gelen görevlilerin katıldığı bölge yarışmasında Eskişehir Tepebaşı İhsaniye Camii İmam-Hatibi İsmail ATİK birinci olurken, Düzce Hafız Hasan Erkek Kur’an Kursu Öğreticisi Abdullah KARDUZ ikinci, Bartın Ulus Karakışla Köyü Camii 4/B sözleşmeli İmam-Hatibi Ramazan GÜLBAHAR üçüncü oldu. Program dereceye girenlere ve tüm yarışmacılara hediyeler verilmesiyle sona erdi.