15.07.2017

ŞEHİTLERİMİZ İÇİN OKUNAN HATİMLERİN DUASI YAPILDI.

15 Temmuz 2016 günü gerçekleştirilen hain darbe girişiminin sene-i devriyesinde Diyanet İşleri Başkanlığımız hatim kampanyası tertip etmişti. Bu meşum darbe girişiminde canlarını ortaya koyarak şahadet mertebesine ulaşan başta 15 Temmuz şehitlerimiz olmak üzere üzerinde yaşadığımız toprakları bizlere vatan kılan tüm şehitlerimizin ruhlarına ithafen okunan 100.000 hatm-i şerifin duası ise 14 Temmuz 2017 Cuma günü tüm camilerimizde yapıldı.

Zonguldak başta olmak üzere tüm yurtta Cuma namazı öncesi Kur’an ziyafetleri gerçekleştirildi. Kur’an tilavetlerinin yanı sıra tekbirler, tehliller ve salât-u selamların okunduğu programlarda tüm görevlilerimiz yurt genelinde okunan hatimlerin dualarını gerçekleştirdi. Bu bağlamda İl Müftülüğümüzün programı ise Ulu Camide gerçekleştirildi. Başta Sn. Valimiz Ahmet ÇINAR olmak üzere askerî ve mülkî erkânın da hazır bulunduğu Kur’an ziyafetinde hatim duasını Zonguldak il Müftüsü Rüstem CAN gerçekleştirdi. Düzenlenen Kur’an ziyafetine çok sayıda Zonguldaklı vatandaşlarımız katıldı.