09.11.2017

UMREYE GİDECEK ROMAN VATANDAŞLARIMIZ İÇİN SEMİNER DÜZENLENDİ.

Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında Zonguldak Valiliğimizin himayelerinde, ilimizde meskûn bulunan roman vatandaşlarımızın umreye götürülmesi projesinde roman vatandaşlarımıza umre semineri düzenlendi.

08-09 Kasım 2017 tarihlerinde Zonguldak Müftülüğünde; “Yolculuğa Çıkmadan Önce Maddi ve Manevi Hazırlık”, “Umre İbadetinin Gereği Olarak Bir Arada Yaşama Bilinci” konularında İl Müftü Yardımcısı Kemal Türksoy; “İbadet Bilinci ve Umre İbadeti”, “Ana Hatlarıyla Umre Menasıkı”, “Umrenin Hikmeti ve Umredeki Sembollerin Anlamı”, “Hz. Peygamber (sav), Mescidi Nebevi ve Medine” konularında Hac & Umre Hizmetleri Şube Müdürü Alaattin Tutkun; “Kadınlara Özgü Konular” hususunda ise Aile ve Dini Rehberlik Bürosu vaizi Elif Dağdeviren seminer verdi. Düzenlenen seminer sonunda İl Halk Sağlığı Müdürlüğü yetkililerince MERS-Cov Virüs (Hastalığı) hakkında bilgilendirme ve aşı yapıldı.

15 Kasım 2017 Çarşamba günü kutsal yolculuğa çıkacak olan 53 roman vatandaşımız, aynı gün sabah Acılık Hz. Ali camiinde düzenlenecek programdan sonra 05.00’te Ankara Esenboğa havalimanına hareket edecektir.