01.12.2017

KYK ÖĞRENCİ YURTLARINDA MEVLİD-İ NEBİ İDRAK EDİLDİ.

Rahmet Peygamberi Hz. Muhammed (sav)’in doğum günü olarak kabul edilen Mevlit Kandili KYK Programlarının ilki Zonguldak Erkek Öğrenci Yurdunda büyük coşkuyla idrak edildi. 29 Kasım 2017 Çarşamba günü gerçekleştirilen programa Zonguldak Müftüsü Rüstem Can, İlahiyat Fakültesi dekan Vekili Prof. Dr. Yılmaz Yıldırım, Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Salih Aybey, Yurt Müdürü Şükrettin Yılmaz, KYK Manevi Rehberi Beytullah Aydın ve çok sayıda öğrenci katıldı. Müftü Can’ın, Rahmet Peygamberi Hz. Muhammed (sav)’in hayatından örnekler sunduğu programda katılımcılara yurt yönetimince ikramda bulunuldu.

İkinci program ise; Hatice Turhan Sultan KYK Kız Yurdunda düzenlendi. 30 Kasım 2017 Perşembe günü düzenlenen programa Zonguldak Vaizesi Saliha Bayraktar Bulut, KYK Manevi Rehberi Sadegül Taşçıoğlu, yurt yönetimi ve çok sayıda öğrenci katıldı. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda Vaize Bulut, Hz. Peygamber(sav)’in örnekliği konusunda sunum yaptı. Program yapılan ikramla son buldu.

Yine aynı gün Karaelmas KYK Kız Yurdunda KYK Manevi Rehberimiz Mukaddes Aybey’in organize ettiği program BEÜ İlahiyat Fakültesi Arş. Gör. Adem Görmüş’ün okuduğu Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Yard. Doç. Dr. Salih Aybey’in “Şefkat Peygamberinin Örnek Ahlakı” konulu konferansın ardından Arş. Gör. Metin Gündoğdu ve öğrencilerden oluşan tasavvuf musikisi korosu ney dinletisi eşliğinde ilahiler seslendirdi. KYK Yurt Müdürü ve çok sayıda öğrencinin katıldığı program yapılan dua ile son buldu.

KYK’larda düzenlenen Mevlid-i Nebi programlarının sonuncusu ise Abdullah Sabri Efendi Erkek Yurdunda yapıldı. Yurt yönetimi ile Manevi Rehberimiz Zeki Kayhan’ın organize ettiği, 30 Kasım 2017 Perşembe günü yapılan program din görevlisi Alaattin Yaslıca’nın okuduğu Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Hac ve Umre İşleri Şube Müdürü Alaattin Tutkun ise “Üsve-i Hasene Olarak Hz. Muhammed (sav)” konulu konferans verdi. Okunan ilahilerin ardından yapılan dua ve ikram ile program son buldu.