20.02.2018

MÜFTÜLÜĞÜMÜZDE 4-6 YAŞ KUR’AN KURSU ÖĞRETİCİLERİMİZ VE VELİLERE YÖNELİK SEMİNER

İlimizde bulunan 4-6 Yaş Kur’an Kurslarında hizmet birlikteliğini sağlayarak verimliliği artırmak, farkındalık oluşturmak ve çocuklara daha etkin din hizmeti sunabilmek için seminer düzenlendi.

19 Şubat 2018 Pazartesi günü Zonguldak müftülüğü konferans salonunda Din İşleri Yüksek Kurulu Eğitim Uzmanı Fatma Kotan tarafından verilen seminere 4-6 yaş Kur’an kurslarında görevli öğreticilerimiz, diğer Kur’an kursu öğreticilerimiz ile öğrenci velileri katıldı.

Tamamen interaktif olarak gerçekleşen seminerde; Veliler Yönelik Çocuğumu Anlıyorum Grup Terapisi Erken Çocukluk Döneminde Değer Eğitiminin Amacı, Önemi ve Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar, Erken Çocukluk Döneminde Çocuklarla İletişim, Çocuk Veli ile Yaşanılan Problemlere Yönelik Öğretmen Tutumları, Okulöncesi Çocuklarla İletişim, Okulöncesi Dönemde Metafor, Eğitsel Oyun ve Drama, Okulöncesi Eğitimde Öykü Kurgulama ve Anlatıcılığı Eğitimi, Okulöncesi Eğitimde EQ Geliştirme Uygulamaları ve Okulöncesi Eğitimde Resim Analizi konularına değinildi.

Gün boyu süren eğitim sonunda seminerimize katılanlar bu eğitimden çok istifade ettiklerini, oluşan bilgi birikiminden dolayı bilinçlendiklerini dile getirdi.

Söz konusu seminer; 20 Şubat 2018 Salı günü Ereğli’de, 21 Şubat 2018 Çarşamba günü ise Çaycuma’da gerçekleşecektir.