06.03.2018

MADEN ŞEHİTLERİMİZ DUALARLA ANILDI

3 Mart 1992’de TTK Kozlu Müessese Müdürlüğüne bağlı işletmede meydana gelen grizu patlamasında hayatını kaybeden 263 madencimiz, vefatlarının 26. yılında dualarla anıldı.

Zonguldak Valisi Sn. Ahmet Çınar’ın himayelerinde Müftülüğümüzce düzenlenen “Maden Şehitlerimizi Anma Programları” 3 Mart 2018 Cumartesi günü Merkez Ulu Camii, Merkez Soğuksu Hz. Ömer Camii ve Kozlu Aziziye Camiinde eş zamanlı olarak başladı. Öğle namazından önce başlayan programlarda din görevlilerimiz, maden şehitlerimizin ruhlarına ithafen Kur’an-ı Kerim tilavet etti. İl Müftü Yardımcısı Kemal Türksoy Soğuksu Hz. Ömer Camiinde, Çaycuma İlçe Müftüsü Mahmut Arcaklıoğlu Merkez Ulu Camiide, Kozlu İlçe Müftü Vekili O. Fatih Eryiğit ise Kozlu Aziziye Camiinde şehit madencilerimiz için dua etti. Söz konusu programlara Zonguldak Valisi Sn. Ahmet Çınar, Kozlu Kaymakamı Ahmet Karakaya, Kozlu Belediye Başkanı Kerim Yılmaz’ın yanı sıra din görevlilerimiz ve çok sayıda Zonguldaklı katıldı.

Yerin metrelerce altında helal kazancı temin etmek için çaba sarf eden ve bu uğurda hayatını kaybeden şehit madencilerimize Yüce Allah’tan rahmet, kederli ailelerine ve tüm Zonguldak’ımıza sabırlar dileriz.