08.03.2018

Madencilerden Mehmetçik'e Arazili Araç Desteği

Zonguldak’ta Genel Maden İşçileri Sendikası yönetimi ve maden işçileri tarafından Afrin’de Zeytin Dalı Harekatı’nı sürdüren TSK’ya arazili araç desteğinde bulunuldu. Törene iki Afrin gazisi de katıldı.
7 Mart 2018 Çarşamba günü Zonguldak Valiliği önünde düzenlenen törende yapılan dualarla araç Afrin’e uğurlandı. Törene, Zonguldak Valisi Ahmet Çınar, GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci, İl Müftüsü Rüstem Can’ın yanın sıra Afrin’de görev yaparken 1027 rakımlı tepede gazi olan Serkan Arık ve Keltepede görev yaparken gazi olan Üstçavuş Uğur Günaydın ve çok sayıda madenci katıldı.
Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda Genel Maden İşçileri Genel Başkanı Ahmet Demirci, sözlerine Afrin operasyonunda şehit düşen kahramanlara rahmet diledi.

Zonguldak Valisi Ahmet Çınar, ülke olarak tarihin en kritik dönemini yaşadığımızı ifade ederek Genel Maden İşçileri Sendikasını, yöneticilerini ve bütün işçi kardeşlerimizi alın terlerinden yapmış oldukları sembolik de olsa yapmış oldukları bağışlarından dolayı tebrik etti. Konuşmaların ardından Zonguldak Müftüsü Rüstem Can’ın yaptığı duanın ardından kurban kesildi. Program sonrası bağışlanan araç Afrin’e gönderilmek üzere yola çıktı.