26.03.2018

DİYANET İŞLERİ BAŞKAN YARDIMCISI BURHAN İŞLİYEN ZONGULDAK’A GELDİ.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Burhan İşliyen, Merkez Camii Temel Atma Töreni için geldiği Zonguldak’ta bir dizi temasta bulundu.

23 Mart 2018 Cuma günü Zonguldak’a gelen İşliyen, İl Müftüsü Rüstem Can’la birlikte ilk olarak Vali Ahmet Çınar’ı ziyaret ederek Başkanlığımız yayınlarından “Hadislerle İslam” kitabını hediye etti. Yapımına başlanacak olan Merkez Camii hakkında Vali Çınar’la görüşen Burhan İşliyen, daha sonra il müftülüğüne geçti. Müftülük çalışmaları hakkında İl Müftüsü Rüstem Can’dan bilgi alan İşliyen, Cuma namazını merkez Ulu Cami’de kılmak üzere müftülükten ayrıldı. Namaz öncesi Ulu Camide yaptığı vaaz-irşatta takva konusuna değinen İşliyen, namazın ardından Merkez Camii Temel Atma Törenine katılmak üzere tören alanına geçti. Törende yaptığı konuşmada şehrin siluetine katkı sağlayacak bu eserin Zonguldak için elzem olduğunu vurgulayan Burhan İşliyen, camilerin maddi imarının yanında manevi imarının da önemine değindi.

Temel atma töreninin ardından düzenlenen yemek programına katılan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Burhan İşliyen, aynı gün Ankara’ya dönmek üzere Zonguldak’tan ayrıldı.