11.04.2018

MÜFTÜLÜĞÜMÜZDE İLK RESMÎ NİKÂH KIYILDI.

Müftülere nikâh kıyma yetkisinin verilmesinin ardından Zonguldak Müftülüğünde ilk kez resmi nikâh kıyıldı.

Zonguldak Müftüsü Rüstem Can, müftülük binasında 6 Nisan 2018 Cuma günü düzenlenen resmi nikâh töreninde  Tansu Ermiş ile Sinan Şengün’ün nikâhını kıydı. Müftü Can kendilerine verilen kanun kapsamında kentte ilk kez resmi nikâh kıyacaklarını söyleyerek çifte mutluluklar diledi.

Resmi nikâh kıymak için halkımızdan gelen talepleri almaya başladıklarını ve vatandaşlarımızın oldukça yoğun ilgisinin olduğunu ifade eden Müftü Can, "Belirli bir plan ve program çerçevesinde talepleri elimizden geldiğince değerlendirmeye çalışıyoruz. İnşallah hem bizim, hem ülkemiz için hayırlara vesile olur." dedi.

Tansu & Sinan Şengün çifti ise, müftülere nikâh kıyma yetkisinin verilmesinin ardından ilk nikâhın kendilerine denk gelmesinin mutluluğunu yaşadığını dile getirdi.

Şahitler huzurunda çiftin nikâhını kıyarak evlenme kütüğünü imzalatan Müftü Rüstem Can, evlilik cüzdanını geline verdikten sonra dua etti.