22.04.2018

“81 İlden Şehitlere Vefa Projesi”

Çanakkale’de 1915 yılında toprağa düşen aziz şehitlerimiz anısına şehitliklerde her yıl çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir. Bu kapsamda Çanakkale İli Eceabat İlçe Müftülüğü tarafından hazırlanan “81 İlden Şehitlere Vefa Projesi” adıyla 05 Mart-06 Mayıs 2018 tarihleri arasında, tüm illerden toplam 100 görevlimiz Çanakkale şehitliklerinde buluşturulmuştur. Söz konusu çalışmayla şehitliklerin sıklıkla ziyaret edildiği aylarda ziyaretçilerin manevi duygularını harekete geçirecek faaliyetlere yoğunluk kazandırmak hedeflenmiştir.

Proje kapsamında İlimizden Acılık Hz. Ali Camii İmam-Hatibi Nizamettin Dereli görevlendirilmiş olup, şehitliklerde dönüşümlü olarak Kur’an-ı Kerim tilavet edilmiştir. Ayrıca görevliler tarafından vaaz ve nasihatte bulunulmuş, gelen ziyaretçilere vakit namazları kıldırılarak dua edilmiştir. Bu vesileyle Çanakkale ruhu gönüllere nakşedilecek, yeni nesle Çanakkale Savaşlarının manevi yönleri daha etkin bir şekilde hissettirilerek milli/manevi şuur kazanmaları sağlanmıştır.