03.05.2018

DİN İSTİSMARI İLE MÜCADELE SEMİNERLERİ

Din istismarı ile mücadele etmek ve bu konuda toplumu Kur’an ve sünnete dayalı sahih bilgi ile aydınlatmak amacıyla Diyanet İşleri Başkanlığımızın organizasyonu ile ilimizde bir dizi seminer programı düzenlendi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Özcan Gökçebay, Din İşleri Yüksek Kurul Uzmanı Mustafa Çakır ve Diyanet İşleri Uzmanı Züha Döndü Seven’in görev aldığı seminer programlarında; dini, milli ve manevi değerlerimizi istismar eden FETÖ, DEAŞ vb. örgütlere karşı milletimizi bilinçlendirmek amacıyla sunumlar gerçekleştirildi. Din görevlileri, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşları, üniversite öğrencileri gibi toplumun farklı kesimlerine yönelik gerçekleşen programlarda; “Din İstismarının Arkasına Gizlenen Terör Örgütü: FETÖ” ve “Dehşete Dayalı Bir Din İstismarı: DEAŞ” başlıkları işlendi.

Bu bağlamda; “Din İstismarının Arkasına Gizlenen Terör Örgütü: FETÖ” başlıklı sunumda; Din istismarının ne olduğu, FETÖ’nün temel özellikleri, Allah’ın isim ve sıfatlarını, Kur’an ayetleri ve hükümlerini, Peygamber (sav)’in hadisleri ve manevi şahsiyetini, sahabenin hayat hikâyelerini, ibadetleri, İslami kavramları, dua ve bedduayı, gençlerin enerjisini ve İslam’a adanma heyecanlarını nasıl istismar ettiği delilleriyle ortaya konuldu. Ayrıca FETÖ elebaşının İslam’a aykırı söylemleri ile bu gibi yapılanmalarla nasıl mücadele edileceğine dair yöntemler dile getirildi.

“Dehşete Dayalı Bir Din İstismarı: DEAŞ” başlıklı sunumda ise; DEAŞ’ın nasıl ortaya çıktığı ve bu oluşuma kimlerin katıldığı açıklandı. DEAŞ’ın dini metinleri tahrif etmesi, lafızcı ve selefi çizgisi, tekfir mantığı, sözde hilafet devleti, Cihad kavramını tahrif edişi ve istişhad yalanıyla toplumun önemli kesimini nasıl istismar ettiği ortaya kondu. Şiddet temelli din istismarıyla mücadelede sağlam kaynak ve yöntemin önemine değinildi. Ayrıca sağlıklı din eğitimi, gençlere özel ilgi ve destek, islamofobi ile mücadele, mutedil ümmet olmak, sevgi, saygı ve hoşgörü sahibi olmak da bu tür oluşumların zuhurunu önleyen unsurlar olduğu zikredildi.