21.05.2018

ENGELLİ VATANDAŞLARIMIZDAN MÜFTÜLÜĞÜMÜZE ZİYARET

Zonguldak Müftülüğüne bağlı Müftülük Sitesi Kur’an Kursunda öğretim gören 11 engelli öğrenci kurs öğreticisi Elif Yılmaz Kara; Aslanhane camii görevlisi İslam Balcı riyasetinde ise 4 engelli vatandaşımız il müftüsü Rüstem Can’ı makamında ziyaret etti. İşaret dilini bilmeyen, okuma-yazma bilen ve bilmeyen, ilk, orta ve lise mezunu gibi farklı seviyelerde bulunan kursiyerler başta Kur’an-ı Kerim Öğrenme olmak üzere Güzel Okuma ve Ezber, Tecvit ve Hatim kurlarını tamamladılar. Kur’an alfabesinin parmak işaretleriyle öğretildiği kursta kursiyerler memnuniyetlerini her fırsatta dile getirmektedirler.

Kursiyerlere yapmış oldukları ezberleri, okudukları surelerin ve duaların anlamlarını içeren bilgi notları da öğretici Elif Yılmaz Kara tarafından sağlanmıştır. Bu süre zarfında 4 kursiyer Kur’an hatmini bitirmiş duasını birlikte yapmanın mutluluğunu yaşamıştır.

Söz konusu kursta öğreticimizin rehberliğinde Kozlu sahilde piknik programı, Karabük İşitme engelliler ziyareti, Gökgöl mağarası ziyareti, aileleri ile birlikte Bolu Abant gezi ve piknik programı ile Hayrettin-i Tokadi Hazretleri ziyareti gerçekleştirmiştir.