18.08.2018

KURUMSAL AİDİYET BİLİNCİ KONFERANSI

Zonguldak Müftülüğünce, personele yönelik “Kurumsal Aidiyet Bilinci” konulu konferans düzenlendi.

Zonguldak müftülüğü konferans salonunda düzenlenen programda Sivas Cumhuriyet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz bir din gönüllüsünde olması gereken hasletleri ve başarıya götüren temel hususları dinleyicilerle paylaştı.

DİN GÖREVLİSİNDEN ZİYADE DİN GÖNÜLLÜSÜ OLMAK

Prof. Dr. Yılmaz yaptığı konuşmada Yüce Allah’ın “Sizden iyiliği emredip kötülükten sakındıran bir topluluk bulunsun. İşte onlar kurtuluşa erenlerdir” buyurduğunu belirterek, yapılan faaliyetlerin emr-i bi’l maruf-nehy-i ani’l münker olarak telakki edilmesi gerektiğini vurguladı. Yılmaz “bu şuurla hareket eden bir birey, din görevlisi olmaktan ziyade din gönüllüsü olmaktadır. Mesela yolculuk esnasında bana mesleğimi soranlara “imam” olduğumu söylüyorum. Çünkü her ne kadar üniversite öğretim üyesi olsam da mihrabdan, minberden ve kürsüden asla geri durmamaktayım.”

FARKLI SOSYAL DOKULARI FIRSATA DÖNÜŞTÜRÜLMELİYİZ

Yılmaz konuşmasına şu şekilde devam etti: “Görev alanımız ne kadar zor ve çetin olsa da, içinde bulunduğumuz görev mahallimiz sosyal açıdan farklı ve renkli olsa da bu durumu fırsata çevirmeli, Din-i Mübin-i İslam’a hizmet etme adına program geliştirip hizmet üretmeliyiz. Örneğin 8 yıldır bir yerde görev yapan arkadaşımızın cep telefonunda, görev mahallinden 8 farklı kişinin telefon numarası yoksa o arkadaşımız hizmet anlayışını gözden geçirmelidir.”

Yüce Allah’ın dinine hizmet eden din gönüllülerine selam olsun” diyerek sözlerini tamamlayan Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz’a bu özel günün anısına il müftüsü Rüstem Can tarafından hediyeler takdim edildi.