04.04.2016

Yetişkin Din Eğitimi’nde Süreçsel Drama

Zonguldak Müftülüğü’nce 29.03.2016 tarihinde İl Merkezi ile İlçelerde görev yapan Kur’an Kursu Öğreticilerine yönelik “Yetişkin Din Eğitimi’nde Süreçsel Drama” konulu bir seminer programı düzenlendi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Uzmanı Fatma KOTAN tarafından Müftü Refik Bulut Konferans Salonu’nda verilen seminere iki yüz (200)ü aşkın Kur’an Kursu öğreticisi katıldı.

Sunuculuğunu Merkez Aziziye Kur’an Kursu Öğreticisi Gülcan YILMAZ’ın yaptığı programda Açılış Kur’anını Ereğli İlçesi Hz.Bilal-i Habeşi Kur’an Kursu Öğreticisi Ersin UÇAR  okurken,  açılış konuşmasını yapan  İl Vaizi Saliha BAYRAKTAR BULUT; “Geleneksel Eğitim Sistemi ile Çağdaş Eğitim Sisteminin Farklılıkları” ile ilgili bilgi verdi. Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Uzmanı Fatma KOTAN’ın, “Din Eğitimi’nde yetişkinlere yönelik drama örnekleri, metaforik uygulamalar, eğitsel oyun ve uygulamalar” ile ilgili yaptığı sunumlar, Kur’an Kursu Öğreticileri tarafından büyük ilgi gördü. Program, semineri veren Fatma KOTAN’a yerel kültürümüzü yansıtan çeşitli hediyelerin takdimi ile sona erdi.