21.06.2018

HAC SEMİNERİ YAPILDI

2018 Yılı Hacı Adayları Eğitim ve Bilgilendirme Semineri Yapıldı.

İlçe Müftülüğümüzün hac farizasını yerine getirecek olan “57” hacı adayımıza yönelik düzenlemiş olduğu “2018 Yılı Hacı Adayları Eğitim ve Bilgilendirme Semineri”, 19-20 Haziran Salı ve Çarşamba günüleri İlçemiz Merkez Camii’nde gerçekleştirildi. Seminere çok sayıda hacı adayı katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan seminerde konuşan İlçe Müftümüz Aydın BOSTANCI Hacca gitmeden önce ve hac yolculuğu esnasında yapılması gerekenleri anlatarak, hacı adaylarına önemli tavsiyelerde bulundu.

Hacı adaylarının katıldıkları hac yolculuğu öncesi eğitim seminerlerinde; Hac İrşad hizmetleri, Medine’de yapılacak görevler ve hizmetler, Umrenin tarifi, Tavaf ve Say, İhramdan çıkma, Arafat’a hazırlık, Arafat vakfesi, Müzdelife vakfesi, Şeytan taşlama, Ziyaret tavafı, Hacılara teknik bilgiler verilmesi, Hacıların kafile başkanları ve görevlilerle tanıştırılması gibi konularda hacı adaylarına uygulamalı anlatımlar ile bilgilendirilmektedir.

“2018 Yılı Hacı Adayları Eğitim ve Bilgilendirme Semineri’’, İlçe Müftümüz Aydın BOSTANCI ve İlçe Vaizimiz Serkan DEMİRTAŞ tarafından verilerek yapılan dua ile sona erdi.