02.08.2018

HACI ADAYLARIMIZI DUALARLA UĞURLADIK

İLÇEMİZDEN DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI ORGANİZASYONU İLE GİDEN HACILAR DUALARLA UĞURLANDI

İlçe Müftülüğümüz tarafından Diyanet İşleri  Başkanlığı Ankara11. Kafileyle gidecek hacı adayları için Merkez Camii önünde uğurlama töreni düzenlendi. Hac ibadeti için kutsal topraklara giden 17 kişiden oluşan grup Ankara Esenboğa Havalimanına oradan da kutsal topraklara gitmek üzere dualarla uğurlandı.

Törene Belediye Başkanı Nuri TEKİN, İlçe Müftümüz Aydın BOSTANCI, müftülük çalışanları, Din Görevlileri. hacı adayları ve yakınları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Çamlıbel Köyü Camii İmam Hatibi Sercan GÖKYAR'ın Kur’an-ı Kerim okuması ile başlayan tören, Kavukkavla İmam Hatibi iskender ÜNLÜ ve Kılçak Köyü İmam Hatibi Satılmış ERMİŞ'in okuduğu ilahi ve kasidelerle devam etti. Belediye Başkanı Nuri TEKİN'in yaptığı konuşmanın ardından İlçe Müftümüz Aydın BOSTANCI'nın konuşmasında  “Şu ana kadar hayatınızda gerçekleştirdiğiniz yolculukların en önemlisine çıkıyorsunuz. Artık o mübarek beldelerin kokusunu hissetmeye başlamışsınızdır. Size düşen o mübarek topraklarda, o güzel ortamda Allah’ın bir farzı olarak, İslam’ın bir şartı olarak hepimize emrettiği bu ibadeti en güzel şekliyle, her anını, her saniyesini değerlendirerek geçirmek olmalıdır” dedi.

Sevinç ve hüznün aynı anda yaşandığı tören İlçe Müftümüz Aydın BOSTANCI’nın yapmış olduğu dua ile sona erdi.