28.08.2023

DR.YILMAZ ÇELİK

ÖZGEÇMİŞ

Giresun İli Yağlıdere İlçesi Kanlıca Köyünde dünyaya geldi.Aynı yerde İlkokulu bitirdikten sonra Ortaokulu Sakarya-Hendek İmam Hatip,Liseyi Giresun Merkez İmam-Hatip Lisesi’nde bitirdi.2002’de Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun oldu.21.Dönem Pendik Haseki Eğitim Merkezi mezunlarındandır.2008’de Sakarya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Felsefe ve Din Bilimleri “Din Psikolojisi” Bilim Dalı’nda “Genç ve Yetişkin Evlilerde Kıskançlığın Din Psikolojik Tahlili” konulu tezi ile bilim uzmanı oldu.28 Nisan 2023 tarihinde Ondokuz Mayıs Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Felsefe ve Din Bilimleri “Din Psikolojisi” Bilim Dalı’nda “Sıla-i Rahim Yalnızlık Psikolojik İyi Oluş ve Yaşam Doyumu Arasındaki İlişkiler” konulu tezi ile Bilim Doktoru oldu.Diyanet İşleri Teşkilatında 15 Aralık 1997 tarihinden itibaren Müezzin-Kayyım,İmam-Hatip,Vaiz kadrolarında çalıştıktan sonra 16 Haziran 2010 tarihinde müftülük görevine intisap etti.Sırasıyla Tunceli/Ovacık,Erzican/Kemah,Trabzon/Şalpazarı ve Giresun/Eynesil Müftülükleri görevini ifa etti.23 Ağustos 2023 tarihi itibari ile başlamış olduğu Alaplı İlçe Müftülüğü görevine devam etmektedir.