10.10.2019

2019 YILI CAMİLER DİN GÖREVLİLERİ HAFTASI KUTLANDI

Diyanet İşleri Başkanlığı her yıl 1-7 Ekim tarihlerinde belirli bir tema çerçevesinde düzenlediği haftanın bu yılki teması, ‘Cami ve Hayat’ olarak belirlendi.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, “Bu sene ‘Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nda; ‘Cami ve Hayat’ konusunu gündeme taşıyoruz. Hayatın içinde camilerimiz var ve camilerde hayat var gerçeğine daha güçlü şekilde dikkat çekiyoruz. Zira cami ile hayatın arasını ayırdığımızda, camiden uzak kaldığımızda, kendimize ve değerlerimize de yabancılaşıyoruz” dedi.

İlçe Müftülüğümüz bu sene Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla düzenlenen konferansa İl Müftü Yardımcısı Bayram Danacı Hocamız konuşmacı olarak katıldı.

İlçe Müftülüğümüz, her yıl 1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanan Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla Diyanet İşleri Başkanlığının "Cami ve Hayat" olarak belirlenen teması kapsamında ağaç dikme etkinliği düzenledi. Etkinlik kapsamında hafta sonu sabah namazının ardından ilçedeki camilerin bahçelerine 200 adet fidan diken din görevlileri, çevre bilinci, ağaç ve ormanın önemine dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak adına örnek bir etkinlik gerçekleştirdi.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın "Cami ve Hayat" temalı projesi ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nı ilçedeki camilerin bahçelerine fidan dikerek kutladıklarını belirten İlçe Müftümüz Aydın BOSTANCI, etkinlikte emeği geçen Orman Bölge Müdürlüğüne, din görevlilerine, cemaate ve öğrencilere teşekkür etti.