18.11.2019

İLÇE MÜFTÜLÜĞÜMÜZ MEVLİDİ NEBİ HAFTASINDA "PEYGAMBERİMİZ VE AİLE" KONFERANSI DÜZENLEDİ

İlçe Müftülüğümüz tarafından 2019 yılı Mevlid-Nebi Haftası münasebetiyle “Hz. Peygamber ve Aile” konulu bir konferans düzenlendi. Alaplı Kültür Merkezi’nde geniş bir katılımla gerçekleşen programa; Alaplı Kaymakamı Vedat YILMAZ, İlçe Müftümüz Aydın BOSTANCI, Daire Amirleri, Okul Müdürleri, Siyasi Parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Kur’an Kursu öğreticileri ile din görevlileri ve kalabalık bir halk topluluğu katıldı. Sunuculuğunu Kıran Köyü Kavukkavla Mahalle Cami İmam-Hatibi İskender ÜNLÜ’nün yaptığı program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından İlçe Vaizi Serkan DEMİRTAŞ'ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ve İlçe Müftümüz Aydın BOSTANCI'nın selamlama konuşması ile devam etti. Sinevizyon gösteriminin ardından kürsüye gelen Diyanet İşleri Başkanlığı Umre Hizmetleri Daire başkanı Yaşar ÇAPÇI “Peygamberimizin Aile kurumuna çok önem verdiğini belrterek  başladığı konuşmasına Hz. Peygamberden örnekler vererek devam etti. Konuşmasını “Yüce Rabbim birbirini seven, birbirine anlayışla yaklaşan aile hayatı kurmayı gençlerimize nasip etsin.  Huzurlu bir aile için beş S formülünü ("Sevgi,Saygı,Sadakat,Sabır,Sorumluluk”)uygulamak gerekir diyerek tamamladı. Program sonunda İlçe Müftümüz tarafından konuşmacı Yaşar ÇAPÇI’ya plaket verildi.