24.07.2018

İlçe Müftümüz Çaycuma'ya Veda etti

3.5 yıldır Çaycuma İlçe Müftülüğünü yürüten Mahmut Rauf ARCAKLIOĞLU hocamız Gaziantep Şahinbey İlçe Müftülüğüne atandı. Görev süresi boyunca Sabah namazı buluşmaları, 4-6 Yaş Kur'an Kursları, İhtiyaç Odaklı Yetişkinlere yönelik kurslarda öncülük eden ve aktif bir Müftü profiliyle gönüllere taht kuran Hocamız için Daire personeli öncülüğünde bir Veda programı düzenlendi.
Kent Ormanında düzenlenen programa; AK Parti Zonguldak Milletvekili Ahmet Çolakoğlu, Çaycuma Kaymakamı Serkan Keçeli, Karapınar Belediye Başkanı Ahmet Aydın, İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Kılıç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Özdemir, Karabük Müftüsü İlyas Yılmaztürk, Bartın Müftüsü Mahmut Gündüz, Zonguldak Müftüsü Rüstem Can, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Cemalettin Çataklı,  Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Coşkun Ulutaş,  İlçe Müftüleri, AK Parti İlçe Başkanı Veysel Karani Doğancı ve yönetim kurulu üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, daire ve okul müdürleri, muhtarlar, hacılar ve çok sayıda din görevlisi katıldı.

4-6 yaş Kuran Kursu öğrencilerinin okuduğu şiir ve ettiği duaların ardından  Çaycuma’ya veda eden Müftü Arcaklıoğlu duygularını şöyle paylaştı; “Ben 3 kardeşin İmam Hatip mezunu olan bir ailede büyümekten  gurur duydum ve bu gururu taşımaya devam edeceğiz. Ben karşınızda konuşuyorsam bunda İmam Hatip’in çok katkısı var. Beni bugünlere getiren babamı 2 yıl önce kaybettim. Buradaki kalabalık yine babamın cenazesinde mezarlığa kadar yanımda idi. Ben Resullah’ı örnek aldım. Çaycuma’da kendime yumuşak davranmayı şiar edindim. Çaycuma kolay bir yer değil ama kimseyi inşallah kırıp dökmemişizdir.

Aldığımız anne, baba ve sizlerin duası ile şimdi hatırı sayılır bir ilçeye gidiyoruz. Talebim değildi, ayın Başkanımızın ricası idi. Ailemle birlikte hiç heyecan ve aşk azalmadan yeni bir heyecana doğru gidiyoruz.

Birlikte çalıştığımız tüm kurum amirleri ve sevgili eşim Emine Hanıma çok teşekkür ediyorum” diyerek Çaycuma’dan helallik istedi.

TDV Mütevelli heyeti üyelerine Kaymakam Keçeli şilt takdim etti. İlçeye veda eden Müftü Arcaklıoğlu’na dernek başkanları, kurum amirleri çeşitli hediyeler takdim etti.

Çaycumamızda yapmış olduğu hizmetler dolayısıyla hocamıza teşekkür ediyor yeni görev yerinde başarılar diliyoruz.