15.11.2017

Dr. Muhammet Ali ASAR Çaycumaya geliyor

Diyanet  İşleri Başkanlığımız İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü Atama 2. Daire Başkanı Sayın Muhammet Ali ASAR Hocamız 17 Kasım 2017 Cuma günü Çaycumamızın Din Gönüllüleri ve Halkımızla buluşmak için Çaycumaya geliyor.
Dr. Muhammet Ali ASAR Cuma günü Saat 10:30 'da Çaycuma Atatürk Kültür Merkezinde Kur'an Kursu Öğretici ve Öğrencilerimize yönelik vereceği  Konferansın ardından Merkez Yeni Camimizde Cuma Vaazında Halkımıza hitap edecek. Saat 14:30 'da ise İmam Hatip ve Müezzin Kayyım personelimize yönelik bir Konferans sunumu gerçekleştirecek.

Dr. Muhammet Ali ASAR

1977 yılında Karabük’te doğdu. Aslen Kastamonu-Araçlı olan Asar, ilk ve orta öğrenimini Araç’ta tamamladı. 2001 yılında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesini, 2004 yılında da Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde “Hişam b. Urve’nin Hadis İlmindeki Yeri” adlı teziyle yüksek lisansını tamamladı. Aynı yıl İstanbul Haseki müftülük ve vaizlik ihtisas kursunu bitirdi. Daha sonra sırasıyla İzmir-Menderes ve Kastamonu Vaizliği, Dış İlişkiler Dairesinde Eğitim Uzmanlığı ve Konulu Hadis Projesinde redaktör ve yazar olarak görev yaptı. 2012 yılında Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Hadis Bilim Dalında “Hadislerde Allah Tasavvuru” adlı çalışmayla doktor unvanını alan Asar, 21.06.2012’de Diyanet İşleri Uzmanı oldu.  01.08.2012 tarihinde İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü Atama II Daire Başkanlığına atanan Asar, evli ve iki çocuk babası olup, Arapça ve İngilizce bilmektedir.