03.10.2018

Çaycuma’da " Camiler ve Din Hizmetine Adanmış Ömürler" Konferansı Düzenlendi

Çaycuma İlçe Müftülüğü tarafından 2018 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri çerçevesinde 02/10/2018 Salı günü Şehit Ömer Halisdemir Kur’an Kursu Konferans Salonu’nda "Camiler ve Din Hizmetine Adanmış Ömürler" konulu bir konferans düzenlendi.

Konferans;  Şehit Ömer Halisdemir Kur’an Kursu Öğreticisi Hasan Hüseyin ÇELEBİ'nin Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Bolu Eğitim Merkezi Müdürü Zeki YAVUZYILMAZ’ın konuşmacı olarak katıldığı konferans, Çaycuma Kaymakamı Serkan KEÇELİ, Belediye Başkanı Bülent  KANTARCI, İl Müftüsü Rüstem CAN, İlçe Müftüleri, Kurum amirleri ile İmam- Hatip, Müezzin-Kayyım ve Kur'an Kursu Öğreticilerinin yoğun katılımlarıyla gerçekleşti.

Programın açılış konuşmasını İlçe Müftüsü Ayhan ERMİŞ yaptı. ERMİŞ konuşmasında; “Diyanet İşleri Başkanlığımız, Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nın bu seneki temasını "Camiler ve Din Hizmetine Adanmış Ömürler" olarak belirlemiştir. Allah’ın mescitlerini ancak Allah’a ve ahiret gününe iman eden, namazı dosdoğru kılan, zekâtı veren ve Allah’tan başkasından korkmayan kimseler imar eder. İşte doğru yolda olmaları umulanlar bunlardır”  dedi.

İl Müftüsü Rüstem CAN “camilerin Allah’ın yeryüzündeki evleri olduğunu belirterek, camileri imar edenlerin gerçek müminler olduklarını kaydetti. CAN, “Camilerimizi sadece namaz ibadetini ifa etmek için kullanmaktan ziyade birer dinî ve ahlakî eğitim merkezine dönüştürmemiz gerekir. Bu anlamda din görevlilerine çok iş düşüyor” ifadelerini kullandı.

Konuşmacı Zeki YAVUZYILMAZ da bütün teşkilat mensuplarının haftasını tebrik ederek başladığı konuşmasında “Asr-ı Saâdetten bugüne mescit ve camilerimiz hem Allah’a ibadet edilen hem de ilim ve hikmet öğrenilen şerefli mekânlardır. Allah katında en makbul yerler olan camiler,  içinde Rabbimizin adını andığımız, kulluğumuzu, dualarımızı, niyazlarımızı O’na arz ettiğimiz mukaddes yerlerdir. Ecdadımız başta imam hatiplik olmak üzere cami görevlerini yürütenlere; minberden, mihraptan, kürsüden dîn-i mübîn-i İslâm’a hizmet edenlere “Hademe-i Hayrat” yani hayra hizmet edenler ismini layık görmüştür” diyerek ömürlerini din hizmetine vakfetmiş insanlardan örnekler sunarak konuşmasını tamamladı.

Programın sonunda Kaymakam Serkan KEÇELİ, Bolu Eğitim Merkezi Müdürü Zeki YAVUZYILMAZ’a ve Belediye Başkanı Bülent KANTARCI'da İl Müftüsü Rüstem CAN'a  hediye takdiminde bulundu.