06.11.2018

Karamusa Köyü Aydınlar Mahalle Camii Dualarla İbadete açıldı

İlçemiz Karamusa Köyü Aydınlar Mahallesinde yapımı tamamlanan cami törenle ibadete açıldı. Aydınlar Mahallesi’nde ibadete giren caminin açılışına; Kaymakam Serkan Keçeli, Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, İlçe Müftüsü Ayhan Ermiş, siyasi parti ve sivil toplum kurum ve kuruluş temsilcileri ile din görevlileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan açılış töreninde konuşan Karamusa Köyü Muhtarı Şeref Akkaş, şunları söyledi:
“Yaklaşık 3 yıl önce temelini attığımız inşaatımız devletimiz, kurum, kuruluş, gerek yurt içi gerekse yurt dışında yaşayan hayırsever vatandaşlarımızın katkıları ile tamamlandı. Köy halkımızın da birlik ve beraberlik içinde çalışması ile bu binayı ortaya çıkardık. Caminin yapımında maddi ve manevi emeği geçen herkese teşekkür ederim. Bundan sonra caminin içini ibadetin yanında kadın, erkek ve çocukların katılacağı sosyal aktivitelerle doldurmak istiyoruz.”
Karamusa Köyü Aydınlar Mahallesi Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Selahattin Aydemir de, caminin yapımı hakkında bilgi vererek, “21 Ekim 2015 tarihinde caminin temelini attık. Kısa bir sürede bitirerek, 2016 yılında ibadete açtık. Caminin birinci katını sosyal faaliyetlerde kullanmak için boş bıraktık. Şadırvan, tuvalet ve morgun temeli 2018 yılında atıldı. Buraları da kısa bir zamanda bitirip hizmete açtık. Bu hizmetler kolay olmuyor. Katkı veren herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.
İlçe Müftüsü Ayhan Ermiş ise, “Allah’ın mescitlerini, ancak Allah’a ve ahiret gününe inanan, namazı dosdoğru kılan, zekâtı veren ve Allah’tan başkasından korkmayan kimseler imar eder” diye başladığı konuşmasına “Anadolu’da camilerimiz, kubbelerimiz, Anadolu’muzun İslam aleminin, Türk aleminin tapularıdır. Bunları yaptıranlardan Allah razı olsun. Eserimiz vatanımıza, milletimize, Karamusa Köyümüze hayırlı uğurlu olsun. Allah, cemaatini bol eylesin” dedi.
Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı ise, konuşmasında, Filyos Nehri kenarında 10 bin metrekare alan üzerine yapılacak külliyenin müjdesini verdi. “Birçok eser yaptık. Ama onlar bir tarafa, külliye bir tarafa’ diye düşünüyorum. İbadethaneler, İslam aleminin sembolleridir. Yardım toplayarak bu eserleri meydana getirmek öyle kolay değil. Emeği geçenden Allah razı olsun. Eskiden insanların buluşmak için fırsat bulduğu yerler külliyelerdi. Bunun yeniden hayata geçmesi ve ilçemizin sembolü olan bir külliyenin hayata geçmesi gözlerimi kapatmadan görmek istediğin en önemli işlerden birisidir. Bütün bu hayır işlerinde emeği geçenleri, din görevlilerimizi selamlıyorum” ifadelerini kullandı.
Kaymakam Serkan Keçeli de, camilerin İslamiyet’in sembolü olduğunu söyleyerek, “Çok güzel bir cami vatandaşımızın, milletimizin hizmetine sunuldu. Camileri yapmak her nesle nasip olmaz. Allah, kaza-bela vermezse bu cami, 100 yıl başka bir cami ihtiyacını ortaya çıkartmayacak. Sizler, şanslı ve nasipli bir nesilsiniz. Camiler, İslam’ın, Müslümanlığın sembolü, göstergesidir. Sadece camiyi güzel yapmak yetmiyor, içini de güzel insanlarla, Müslümanlarla doldurmamız gerekiyor. İnşallah bu camimiz kadın, genç ve erkeklerimize hakkı ile hizmet verir. Caminin yapımında dernek başkanı ve muhtarımız olmak üzere bir tuğla kadar faydası olan herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Kaymakam Serkan Keçeli tarafından Cami Derneği Başkanı Selahattin Aydemir, Köy Muhtarı Şeref Akkaş ve Cami İmam-Hatibi Sefa Aygün’e teşekkür belgesi verdi. Protokol tarafından açılış kurdelesi kesilen camide topluca öğle namazı kılındı. Namazdan sonra cemaate yemek ikramında bulunuldu.