24.10.2019

Alman Uyruklu SCHİCHT Müslüman oldu.

Alman uyruklu Yasemin SCHİCHT Gökçebey İlçe Müftülüğünde düzenlenen merasimde Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldu.

Gökçebey İlçe Müftülüğüne müracaat ederek Müslüman olmak istediğini beyan eden Alman Uyruklu Yasemin SCHİCHT, İlçe Müftülüğünde düzenlenen törende İlçe Müftüsü Osman GÜNEŞ’in riyasetinde Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldu.

İlçe Müftüsü Osman GÜNEŞ ihtida töreninde yaptığı konuşmasında; “Genç kızımızı bu güzel kararından dolayı tebrik ediyorum. Kendisi araştırmış ve İslam dininin hak olduğuna inanarak Müslüman olmaya karar vermiş. Hayırlı ve mübarek olsun. Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldunuz ve adeta yeniden doğmuş gibi tertemiz, günahsız oldunuz. Bundan sonra sizlere düşen islamı öğrenerek yaşamak ve içinde bulunmuş olduğunuz toplumda örnek olmaktır. Böylece sizin bu güzel yaşantınız ve üstün ahlaki meziyetleriniz inşallah birçok kişinin Müslüman olmasına vesile olacaktır. Bu istikametinizi ömrünüzün sonuna kadar devam ettirmenizi dilerim.” dedi.

Gökçebey Müftüsü Osman GÜNEŞ, Müslüman olan Yasemin SCHİCHT’e yapılan törende İhtida Belgesi ve Kur’an-ı Kerim hediye etti.