19.11.2019

GÖKÇEBEY MÜFTÜLÜĞÜ’NDEN MEVLİD-İ NEBİ HAFTASINDA KONFERANS

Gökçebey İlçe Müftülüğü tarafından Mevlid-i Nebi Haftası etkinliği çerçevesinde Gökçebey Atatürk İlköğretim Okulu Kapalı Spor Salonunda konferans verildi.

Din görevlileri, ‘Peygamberimiz ve Aile’ konulu konferansa gelenleri birbirinden güzel ilahileriyle karşıladılar. Sunuculuğunu Gökçebey İstasyon Camii İmam- Hatibi Abdullah Alakaz'ın yaptığı program, saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı. İmam-Hatip Ozan Arat tarafından Kur'an-ı Kerim okundu. Günün anlam ve önemini belirten açılış konuşmasını İlçe Müftüsü Osman Güneş yaptı.

İstanbul Ünüversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Nurettin Gemici ve Karabük Ünüversitesi Öğretim Üyesi Dr. Nevzat Sağlam, Peygamberimiz ve Aile hayatını, Kur‘an dan ve yaşayışından örneklerle anlattılar. Gökçebey Kaymakamı Oğuzhan Erdi Atak da günün anlam ve önemine dair bir konuşma yaptı.

Mevlid-i Nebi Haftası etkinliği içinde Ortaokul ve Liseler arası bilgi ve kompozisyon yarışmalarında dereceye girenlere protokol üyeleri tarafından çeşitli ödüller verildi. Toplu hatıra fotoğrafı çekiminin ardından, davetlilere pilav ve ayran ikram edildi.

Konferansa; İlçe Kaymakamı Oğuzhan Erdi Atak, Gökçebey Belediye Başkanı Vedat Öztürk, Bakacakkadı Belediye Başkanı Oktay Albuz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fazıl Aytaş, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, din görevlileri ve halkla beraber yaklaşık 1000 kişi katıldı. Gökçebey İlçe Müftülüğünce hazırlanan program davetliler tarafından büyük beğeni kazandı.

Bilindiği üzere Mevlid-i Nebi Haftası Gökçebey İlçe Müftülüğünce 1 Kasım da Personelin Hatim okumasıyla başlayıp, değişik etkinliklerle 17 Kasım da Hacımusa Köyü Merkez Camii nde,"Peygamberimiz ve Aile" konulu konferansla son bulacaktır.